Introducing a new Customer Center experience Learn more

Hoe kan ik de SuperOffice Chat widget aan mijn website toevoegen?

Hoe kan ik de SuperOffice Chat widget aan mijn website toevoegen?

Dit kun je doen door de volgende stappen te volgen:

  1. Configureren van het SuperOffice Chat-kanaal
     
  2. Het JavaScript toevoegen aan jullie webpagina content management systeem

 

Stap 1. Configureren van het SuperOffice Chat-kanaal

  1. Log in SuperOffice en open de Instellingen en onderhoud module.
     
  2. Selecteer Chat in de linker menubalk en kies het chat-kanaal dat je aan jullie webpagina wilt toevoegen. Aan de rechter zijde van het geselecteerde chat kanaal vind je de omschrijving van het chat. 

    Let op! Als er geen chat-kanalen zijn ingesteld, zul je alleen het standaard chat-kanaal zien.  In de SuperOffice Help-index vind je alle informatie over hoe een gepersonaliseerde chat-kanaal ingesteld kan worden. In het Learn The Essentials onderdeel vind je ook een leervideo daarover.

    3. Je kunt de chat widget op jullie webpagina instellen door JavaScript aan de webpagina toe te voegen. Klik op View om het JavaScript te kunnen zien.


     

Stap 2. Het JavaScript toevoegen aan jullie webpagina content management systeem.

In deze FAQ zullen wij WordPress content managementsteam als voorbeeld nemen, maar de stappen kunnen ook toegepast worden op Joomla, Weebly, Drupal, Episerver, Shopify, PrestaShop en andere analogische content managementsystemen.

  1. Ga naar het Administrator panel en selecteer het onderdeel waar je html broncode kunt toevoegen of bewerken. Klik op Appearence en Editor als WordPress wordt gebruikt.


     
  2. Zet het JavaScript in de koptekst van jullie website als je de chat op alle webpagina‘ s van de website wilt zien. Zet het JavaScript in de koptekst van een bepaalde webpagina als je de chat alleen daar wilt zien. Klik op Update file als je klaar bent met bewerken.

    Let op! Het DEFER parameter zorgt ervoor dat de script (broncode) het laden van de webpagina‘s niet blokkeert. Het script wordt uitgevoerd zodra de pagina is geladen.
     
  3. Open of herstart de website. De SuperOfficet Chat Widget is nu beschikbaar. Je kunt het rechts onderin het scherm van uw website zien. 


Meer informatie:

Video: How to set up and configure the Chat widget in SuperOffice CRM 9

Video: How to add the Chat widget to your website in SuperOffice CRM 8

Users Guide: How to get started with SuperOffice Chat

FAQ: How do I brand my chat widget layout?

Forum: Publish SuperOffice Chat through Google Tag Manager