Introducing a new Customer Center experience Learn more

Hoe maak en gebruik ik e-mailsjablonen in SuperOffice CRM?

Hoe kan ik een e-mailsjabloon maken in SuperOffice CRM en deze gebruiken wanneer ik e-mails verzend?

In SuperOffice CRM kun je eenvoudig je eigen gepersonaliseerde e-mailsjablonen maken en deze gebruiken om e-mails naar je klanten te sturen. Volg de onderstaande stappen om dit te doen:

Stap 1. Maak een e-mailsjabloon in SuperOffice CRM

Stap 2. Gebruik je e-mailsjabloon

 

Stap 1. Maak een e-mailsjabloon in SuperOffice CRM

Volg de onderstaande stappen:

  1. Open Instellingen en onderhoud in SuperOffice CRM. 
     
  2. Click Klik op de knop Lijsten (1) in het navigatiemenu, selecteer vervolgens Email template (2) in de vervolgkeuzelijst en klik op +Toevoegen (3).


     
  3. Vul de naam voor je sjabloon in (1), kies een type (2) voor de sjabloon, selecteer Een nieuwe e-mailsjabloon maken (3) als je een geheel nieuwe sjabloon wilt maken en klik op Opslaan (4).

    Let op! Je kunt ook .htm/.html-sjablonen uploaden vanaf je computer of een bestaande e-mailsjabloon kopiëren vanuit SuperOffice.


     
  4. Klik op Bewerken om de e-mailteksteditor te openen.


     
  5. Vul je e-mailsjabloon in met tekst. Je kunt op de knop  (1) klikken om het teksteditor-menu te openen. In je e-mailsjablonen kun je variabelen gebruiken, die automatisch informatie uit SuperOffice CRM invullen. Klik op de knop  (2) om een lijst met alle beschikbare variabelen te krijgen. Als je klaar bent, klik je op de knop Opslaan (3) om te voltooien.

  6. Vul de regel Onderwerp (1) van je sjabloon in. Je kunt sjabloonvariabelen gebruiken in de onderwerpregel, maar houd er rekening mee dat de optie E-maildialoogvenster weergeven (3) geselecteerd moet zijn om de variabelen te laten werken.

    Zet een vinkje voor Gebruik handtekening in nieuwe e-mail (2) als je wilt dat je sjablonen je persoonlijke handtekening bevatten. Houd er rekening mee dat de sjabloon je e-mailhandtekening gebruikt zoals vastgelegd in SuperOffice CRM.

    Zet een vinkje voor E-maildialoogvenster weergeven (3) als je vooraf nieuwe e-mailgegevens wilt kunnen selecteren.

    Kies vervolgens de Richting (4) van deze e-mailsjabloon: als een sjabloon voor het archiveren van uitgaande of inkomende e-mails.

    Selecteer vervolgens de Intentie (5) van de e-mail. In het veld 'Intentie' staan alle intenties die je hebt gedefinieerd in de lijst Vervolgactiviteit - Intentie.

    Kies waar de e-mailsjabloon moet worden opgeslagen (6).

    Vul het veld Onze referentie (7) in als je een volgnummer voor de e-mailsjabloon wilt gebruiken en klik op Opslaan (8) om te voltooien.

Stap 2. Gebruik je e-mailsjabloon

Er zijn drie manieren waarop je je e-mailsjablonen kunt gebruiken:

 

In het venster voor het maken van een nieuw document

Alle SuperOffice-gebruikers kunnen e-mailsjablonen gebruiken door de onderstaande stappen te volgen:

  1. Klik op de +Nieuwe (1) knop bovenaan het scherm en klik vervolgens op Document (2).


     
  2. Kies vervolgens de E-mailsjabloon (1) in de vervolgkeuzelijst en klik op de knop Maken (2).

 

In de SuperOffice Inbox

Als je de SuperOffice Inbox gebruikt om je e-mails te beheren, kun je e-mailsjablonen gebruiken door de onderstaande stappen te volgen:

  1. Klik op de pijl (1) naast de knop om een nieuwe e-mail te maken. Kies je e-mailsjabloon (2) uit de lijst met alle beschikbare e-mailsjablonen.


     
  2. Als je de optie E-maildialoogvenster weergeven hebt ingeschakeld bij het maken van een sjabloon, verschijnt er een nieuw e-mailvenster voordat de tekst wordt ingevuld in een nieuwe e-mail. In het dialoogvenster kun je het sjabloon (1) wijzigen, het bedrijf (2) en de persoon (3) vooraf selecteren, het Onderwerp (4) wijzigen, de Verkoop (5) en het Project (6) vooraf selecteren de Taal (7) van de sjabloontekst selecteren. Klik op Maken (8) als je tevreden bent met de ingevulde informatie.


     

In Outlook

Als je Outlook gebruikt om je e-mails te beheren, kun je e-mailsjablonen gebruiken door de onderstaande stappen te volgen:

Let op! Zorg ervoor dat je de laatste versie van SuperOffice Web Tools geïnstalleerd hebt, of tenminste versie 11.6.

  1. Klik op de knop SuperOffice-bericht in de Outlook-ribbon.


     
  2. Kies je sjabloon in de vervolgkeuzelijst.


     
  3. Als je de optie E-maildialoogvenster weergeven hebt ingeschakeld bij het maken van een sjabloon, verschijnt er een nieuw e-mailvenster voordat de tekst wordt ingevuld in een nieuwe e-mail. In het dialoogvenster kun je het bedrijf en de persoon (1) wijzigen, het Onderwerp (2) wijzigen, de Verkoop (3) en het Project (4) vooraf selecteren de Taal (5) van de sjabloontekst selecteren of een andere sjabloon kiezen (6). Klik op Maken (7) als je tevreden bent met de ingevulde informatie.

Volg de stappen in deze FAQ als je SuperOffice Onsite 8.5 R13 of een oudere versie gebruikt.


Meer informatie

Bug: Somail template variable {head] does not get parsed in e-mail subject line