Introducing a new Customer Center experience Learn more

Waarom wordt het bedrijfsnummer niet automatisch toegewezen bij een import?

Ik heb een import van bedrijven gemaakt, maar het Nummer veld in de bedrijfskaart is niet veranderd. Waarom wordt het bedrijfsnummer niet automatisch toegewezen en hoe kan ik dit oplossen? 

Het nummer veld wordt niet automatisch toegewezen, dit is in SuperOffice op deze manier ontworpen. Het is mogelijk om het bedrijfsnummer in te voeren tijdens de import van nieuwe bedrijven in SuperOffice. Dat kun je doen door de volgende stappen te volgen:

  1. Ga naar Instellingen en Onderhoud en klik op de knop Systeemopties en op de tab Nummertoewijzing. In het dialoogvenster kun je zien welk nummer voor het volgende nieuwe bedrijf en/of contactpersoon in SuperOffice toegewezen zal moeten worden.


     
  2. Pas je importbestand aan. Voeg een bedrijfsnummer kolom toe en voer de ID-nummers in. Begin met de waarde welke je in stap 1 gevonden hebt.
     
  3. Ga terug naar Nummertoewijzing en dubbelklik de Nummer bedrijf/(cont.pers.) veld. Verander het volgende nummer in het dialoogvenster en zet het op de volgende waarde welke, in je importbestand, na het laatste toegewezen bedrijf/contactpersoon ID-nummer komt.


     
  4. Doe de import opnieuw. Ga naar de Importinstellingen configureren menu en zet de actie kolom op Samenvoegen, lege velden bewerken. Dit zal ervoor zorgen dat het ID-nummer voor de bedrijven/contactpersonen ingevuld zal worden.


Let op! 

  1. We raden je aan een back-up te maken voordat je wijzigingen rechtstreeks in de database aanbrengt. In deze FAQ wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.
     
  2. Zorg ervoor dat er geen nieuwe bedrijven / contacten worden aangemaakt wanneer je een import uitvoert, aangezien dit invloed kan hebben op de nummerreeks.
     
  3. Als je niet zeker bent van het proces, kun je hiervoor onze consultants inhuren. Een consultancy opdracht is in principe een betaalde dienst. Neem contact op met ons voor meer informatie.
     
  4. Als je de configuratie wilt wijzigen zodat het nummerveld niet verplicht is op de kaart, selecteer je de optie Blanco Toestaan (1) in het dialoogvenster.

 

More information

Forum: Provisional Solution to: Company and contact number field not updated during import

Wish: Import and Number allocation problem