Introducing a new Customer Center experience Learn more

Hoe voorkom ik dat mijn Mailings vanuit SuperOffice Online als SPAM worden gemarkeerd?

Na het versturen van een mailing vanuit SuperOffice CRM Online, heb ik gemerkt dat veel ontvangers van de mailing de status "Bounced" hebben. Tegelijkertijd merkte ik een probleem op in SuperOffice Service. De meeste e-mails die we verzenden, veroorzaken een bounce bericht en onze antwoorden bereiken onze klanten niet.

Waarom gebeurt dit en hoe kan ik dit oplossen?

Elke CRM Online-klant met toegang tot de Marketing- en Servicemodules ontvangt de mailingservice van MailGun en ontvangt een e-mailaccount voor SuperOffice Service in de vorm van "klant@domein.suocrm.XX" (.eu of .com).

Klanten zullen vaak hun eigen e-mailadres gebruiken om e-mails te verzenden (mailings of antwoorden op cases in Service). Wanneer dit het geval is, kan de e-mailserver van de ontvanger deze berichten als spam herkennen, omdat het domein van het e-mailadres van de afzender anders is dan het echte domein van het e-mailadres (geleverd door SuperOffice) dan de e-mail.

Als je bijvoorbeeld je e-mailadres gebruikt in het veld Van in SuperOffice Mailings of je e-mail gebruikt als het standaard "van-adres" in de SuperOffice Service-instellingen, ziet de e-mailserver van de ontvanger dat de mailing of e-mail wordt verzonden vanaf het domein "E-mail@customer.suocrm.com", maar het "van"-adres is anders, dwz het bevat een andere domeinnaam. Dit kan ertoe leiden dat je bericht wordt geïdentificeerd als spam en daarom worden e-mails gecategoriseerd als spam.

Om te voorkomen dat bovenstaande situatie geen invloed heeft op je berichten, raden we je aan een zogenaamd SPF record aan te maken waarmee de SuperOffice Online MailGun-service namens je domein berichten kan verzenden. 

Je moet een database in de DNS maken voor je domein "@ [jouwdomein] .com" die bevestigt dat de SuperOffice SMTP-server een vertrouwde afzender is voor "@ [jouwdomein] .com".

Het TXT-record dat moet worden toegevoegd is "v=spf1 include:_spf.online.superoffice.com ~ all".

Let op! Dit moet worden gedaan door jullie IT-beheer, e-mailserverbeheerder of iemand die DNS voor jullie domein beheert.

 

 

Meer informatie:

Docs: Set up SPF

Informatie over Office 365 DNS-records en SPF in Office 365 te maken om valse afzenders te voorkomen

FAQ: Hoe kunnen we voorkomen dat we op de zwarte lijst terecht komen?