SuperOffice-logo

Hoe voorkom ik dat mijn Mailings vanuit SuperOffice Online als SPAM worden gemarkeerd?

(Åpne i nytt vindu)

Spørsmål

Hoe kan ik voorkomen dat mijn verstuurde emails en nieuwsbrieven bij  de ontvanger in de spambox terecht komen? Ik zie het volgende: 

•    De status van mijn mail status is "Verzonden", maar niemand ontvangt de mail
•    Veel terugkerende emails

 

 

Svar

Wanneer je een email opmaakt in Superoffice omschrijf je de afzender. Je kunt elk gewenst emailadres gebruiken. Als de email verstuurd is, bestaat  er een kans dat de status van de mail (Verzonden, terugkerend)  niet klopt met wat er daadwerkelijk is gebeurt met de email.

Laten we zeggen dan je de email “@yourdomain.com gebruikt. Wanneer de email de ontvangende server ontvangt, in Superoffice Online leest hij dat de email is verzonden vanuit “customer.suocrm.com”. De ontvangende mail server kan dit lezen en ziet het dan als spam, De verzonden email domijn is anders dan de daadwerkelijke ontvangen email domijn.

 

Om te voorkomen dat de email als spam word gezien kun je het volgende doen. Je kunt instellen op je mail server dat SuperOffice mailtjes verstuurd met jou goedkeuring. Laten we als voorbeeld yourdomain.com nemen. Om dit intestellen moet je een SPF voorkeur instellen op je mail server. Je kunt dit aan je ICT afdeling vragen of aan je server admin. Google server adviseert ook om een SPF te gebruiken.

  1. Installeer een SPF voorkeur in de DNS  voor “@yourdomain.com”  dat wil zeggen dat SuperOffice SMTP server vertrouwd is voor de afzender “@yourdomain.com”. Je hoeft dit eenmalig intestellen en voor de toekomstige mailtjes zal deze instelling ook gelden. De TXT code die toegevoegd moet worden is "v=spf1 include:mailgun.org ~all”. Dit moet gebeuren door de Admin van de DNS voor “@yourdomain.com”.

 

Meer informatie over hoe je een SPF krijgt in je DNS domijn lees je hier: : http://www.spfwizard.net

Bekijk deze link als je Office 365 gebruikt als email provider:

https://support.office.microsoft.com/en-us/article/Gather-the-information-you-need-to-create-Office-365-DNS-records-77f90d4a-dc7f-4f09-8972-c1b03ea85a67 

https://technet.microsoft.com/nb-no/library/dn789058(v=exchg.150).aspx

 

Wil je meer lezen over hoe je kunt voorkomen op de zwarte lijst terecht te komen na het verzenden van een nieuwsbrief in eMarketing, je kunt dan een FAQ lezen met de titel: How can we avoid being blacklisted after sending out our newsletters?

 

 

 

 

Andre språk

EN DE NO DK SE 

Detaljer

Språk: NL
Versjon: 8.0 Online→
Produkt: CRM Online
Produktområde: Epost

Score

Dårlig  Bra

Tags

  1. Application
  2. Technical