Introducing a new Customer Center experience Learn more

Hvad gør jeg, når mine sendte udsendelser bouncer i SuperOffice Online, eller jeg får mange bounce-beskeder i SuperOffice Service?

Når jeg har sendt en udsendelse fra SuperOffice CRM Online, har jeg bemærket, at mange af modtagerne i udsendelsen har status "Bounced". Samtidig har jeg bemærket et problem i SuperOffice Service. Mange af de emails vi sender, resulterer i en bounce-besked, og vores svar når ikke ud til vores kunder.

Hvorfor sker dette, og hvordan kan jeg løse det?

Hver CRM Online kunde med adgang til Marketing og Service modulerne modtager udsendelses-tjenesten leveret af MailGun og modtager en email konto til SuperOffice Service i form af "customer@domain.suocrm.XX" (.eu or .com).

Kunder vil ofte benytte deres egne emailadresser til at sende emails (udsendelser eller svar på sager i Service). Når dette er tilfældet, kan det ske, at modtagerens email server registerer disse beskeder som spam, fordi domainet for afsenderens emailadresse er forskelligt fra det reelle domaine for emailadressen (leveret af SuperOffice), som udsender emailen.

Hvis du f.eks. benytter din emailadresse i Fra-feltet i SuperOffice Udsendelser eller du banytter din email som Standard "fra adresse" i SuperOffice Service opsætningen, så vil modtagerens email-server se, at udsendelsen eller emailen er sendt fra "E-mail@customer.suocrm.com" domainet, men "fra" adressen er anderledes, d.v.s. den indeholder et andet domainnavn. Dette kan føre til at din besked bliver identificeret som spam, og derfor bliver emails'ne kategoriseret som spam.

For at undgå at ovenstående situation påvirker dine beskeder, foreslår vi, at der oprettes en såkaldt post, som tillader SuperOffice Online MailGun tjenesten at sende beskeder på vegne af dit domaine. Dette gøres ved at benytte SPF poster.

Du må oprette en database i DNS'en til dit domaine "@ [ditdomain] .com", som bekræfter, at SuperOffice SMTP serveren er en betroet afsender for "@ [ditdomain] .com".

TXT-posten, som skal tilføjes er "v=spf1 include:_spf.online.superoffice.com ~ all".

Bemærk! Dette skal gøres af din IT-chef, din emailserver-administrator eller andre som håndterer DNS for dit domain.

 

Mere information:

Docs: Set up SPF

Google anbefalinger for deres tjeneste, gå til About SPF records

Office 365 anbefalinger for deres tjeneste, gå til Gather the information you need to create Office 365 DNS records and SPF in Office 365 to help prevent fake senders

FAQ: How do I avoid being blacklisted after sending out our SuperOffice CRM newsletters?