Introducing a new Customer Center experience Learn more

Vad ska jag göra när mina skickade utskick studsar i SuperOffice Online eller om jag får många studsmeddelanden i SuperOffice Service?

Efter att ha skickat ett utskick från SuperOffice CRM Online märkte jag att många mottagare av min utskick har status "Returnerat". Samtidigt märkte jag problem i SuperOffice Service. De flesta e-postmeddelanden som vi skickar genererar ett studssmeddelande och våra svar når inte våra kunder.

Varför händer det och hur fixar jag det?

Varje CRM Online-kund som har tillgång till marknadsförings- och servicemoduler får sändningstjänsten som tillhandahålls av MailGun och får ett e-postkonto för SuperOffice Service i form av "customer@domain.suocrm.XX" (.eu eller .com) .

Ofta använder kunder dock sina egna e-postadresser för att skicka e-post (utskick eller svar på förfrågningarna i Service). Om så är fallet kan mottagarens e-postserver identifiera dessa meddelanden som skräppost, eftersom avsändarens e-postadressdomän skiljer sig från den faktiska e-postadressdomänen (tillhandahållen av SuperOffice) som skickar e-postmeddelandet.

Till exempel, om du i SuperOffice-Marknadsföring i fältet "Från" använder din e-postadress eller i SuperOffice Service inställningar använder din e-post som standard "från adress", då ser mottagarens e-postserver att utskick eller e-post meddelandet skickas från "e-mail@customer.suocrm.com" -domänen, men "från" -adressen är annorlunda, dvs. det innehåller ett annat domännamn. Detta kan orsaka att ditt meddelande identifieras som skräppost och därför avvisar e-postmeddelandena.


För att säkerställa att situationen ovan inte påverkar dina meddelanden föreslår vi att du skapar en post som tillåter SuperOffice Online MailGun-tjänsten att skicka meddelanden för er domän. Detta görs med SPF-poster.

Du måste skapa en post i DNS för din domän "@ [dindomän] .com" som anger att SuperOffice SMTP-server är en pålitlig avsändare för "@ [dindomän] .com".

TXT-posten som ska läggas till är "v=spf1 include:_spf.online.superoffice.com ~ all".

Notera! Detta bör göras av er IT-ansvarige, din e-postserveradministratör eller någon som administrerar DNS för din domän.



Mer information:

Docs: Set up SPF