Introducing a new Customer Center experience Learn more

Hur inkluderar man ”Hantera din prenumeration” och ”avregistrera från den här typen av nyhetsbrev” länkar i utskick och nyhetsbrev?

Hur inkluderar man ”Hantera din prenumeration” och ”avregistrera från den här typen av nyhetsbrev” länkar i utskick och nyhetsbrev?

GDPR regleringar kräver att man tillhandahåller mottagare möjligheten att avregistrera sig eller ändra sina prenumerationsinställningar i utskick man gör. När man sänder ett utskick eller ett nyhetsbrev så är dessa länkar normalt placerade längst ner i mejlet. I SuperOffice kan man göra detta genom att skapa en länk, som mottagaren kan klicka på, i utskickets meddelandetext. Ta följande steg för att lära dig hur du gör detta:

  1. Gå först till innehållet i meddelandet och redigera ett avsnitt genom att klicka på den lilla pennan.


     
  2. Välj Rubrik (eller Brödtext) fliken och markera den text (1) som du vill göra till en länk.  Klicka på    Registreringslänkar (2) knappen. Dialogrutan Ställ in avregistrerings-/registreringslänk öppnas.

  3. Ändra texten i fältet Länktext, om det behövs. I fältet Ställ in avregistrerings-/registreringslänk så kan du välja mellan vilken länk du vill ställa in, till slut klicka på OK.
  • Hantera prenumerationer: Mata in en länk till en webbsida där mottagarna kan välja vilka posttyper de vill ta emot. När mottagaren klickar på Hantera prenumerationer länken kommer denne att omdirigeras till webbsidan för prenumerationshantering. Baserat på feedback från mottagarna uppdateras prenumerationsinställningarna på fliken Intressen i dialogrutan Kontakt i SuperOffice CRM.





    Notera! Texten "Privacy statement" kan ändras i Inställningar och underhåll, Integritet på syftets E-marketing redigeringsskärm.
     
  • Avsluta prenumeration från denna typ av e-post: Skapar en länk för att avregistrera mottagaren ifrån just denna typ av utskick. Klicka på Spara tar bort prenumerationsinställningar för den här specifika prenumerationstypen på fliken Intressen i dialogrutan Kontakt i SuperOffice CRM. Mottagaren kommer fortfarande att få utskick av andra typer.




    Notera!

    1. Om ditt utskick är av typen "Ospecificerat" så innebär det då att länken som genereras inte kommer att avsluta prenumeration av någon typ alls - me andra ord, det kommer inte att ha någon effekt.



    2. Om du vill att webbsidan för prenumerationshantering ska öppnas på andra språk, inkludera variabeln "&customerLang=" i slutet av länken för prenumerationshantering. Du kan bara använda de språk som finns tillgängliga i rullgardinslistan på webbsidan.



    3. Alla standardmallar för utskick i SuperOffice har redan länken Hantera prenumerationer infogad.

    4. Du behöver ha Marketing eller Complete User Plan för att kunna infoga dessa länkar.


Mer information:

Artikel: New feature: Subscription Management​

Video: How to add and edit subscriptions types

Video: How to create a mailing based on a subscription type

Artikel: Help to get started with your new version​

Artikel: 6 things you need to know after the upgrade